Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 3 de 10 amb folre i manilles, ha estat considerat el millor moment casteller del 2013

Els cronistes castellers atorguen el premi al castell de 10 dels Verds per Sant Fèlix com a símbol de la millor actuació i la millor temporada de la història. Els premis es van concedir a la VIII Nit de Castells, celebrada dissabte a Valls.

Aquest dissabte es va celebrar la Nit de Castells, organitzada per la Revista Castells, que any rere any distingeix a diferents àmbits del món casteller. Als premis a una trajectòria castellera, a una iniciativa social a favor del món casteller i a un ambaixador casteller, aquest 2014 s’hi han afegit quatre premis més, el premi a una plaça castellera, el premi a la colla de la temporada, el premi al millor moment casteller de l’any i el premi aleta. Cada un dels premis va ser valorat i elegit per jurats diferents.

El premi al moment casteller de la temporada va ser atorgat pels cronistes castellers que van elegir com a millor moment el 3 de 10 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca a l’última diada de Sant Fèlix, el primer descarregat de la colla després de 15 anys d’haver carregat el primer i amb molts intents a l’esquena. El president dels vilafranquins, Jou Cabré, i el cap de colla, Pere Almirall, van ser els encarregats de recollir i agrair la distinció. Quan el va recollir Cabré va comentar que  portàven molts intents d’aquest tres de deu i, al final, el van poder descarregar d’una vegada. I va afegir que realment se’l mereixíen aquest castell. Cabré, també va recordar els moments difícils de la temporada passada amb la pèrdua de dos companys de la colla.

Els altres premis concedits a la Nit de Castells van ser els següents el Premi a una trajectòria castellera per Quico Pino dels Xiquets de Tarragona.

El Premi a una iniciativa social a favor del món casteller pels Aficionats de Llorenç del Penedès.

L’Ambaixador Castells per la Muixeranga d’Algemesí.

El Premi a una plaça castellera per El Catllar.

El Premi a la colla de la temporada pels Castellers de la Vila de Gràcia.

El Premi aleta per la canalla dels Castellers de Barcelona a més dels  Premis de fotografia atorgats per votació popular. El primer classificat va ser Èdgar Sumalla.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: