Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest diumenge arrenca la campanya “Una rajola per a Sant Jocund”, per fer mural del compatró de Vilafranca a la Basílica de Santa Maria

L’incendi de la Basílica de Santa Maria el 6 d’octubre del 1934 i la destrucció de bona part del seu patrimoni artístic, va fer que desaparegués tota presència de Sant Jocund, un dels tres patrons de la vila, de l’església vilafranquina.

Ni tan sols les relíquies del sant es van salvar del foc. Per recuperar la seva figura, una comissió s’ha posat a treballar i ha engegat la campanya “Una rajola per a Sant Jocund”, que començarà oficialment aquest diumenge, dia de Sant Jocund, amb una presentació pública després de la missa de les dotze, la interpretació dels goigs i un concert d’orgue i flauta travessera.

L’objectiu és fer un mural ceràmic de 2,45 metres d’alçada per 1,90 de llargada format per rajoles de ceràmica popular catalana dedicat a la figura del sant. Serà obra de l’artista vilafranquina Fina Via i s’ubicarà al primer espai que queda a la dreta entrant per la porta principal de Santa Maria.

Des de la comissió de Sant Jocund, l’historiador Daniel Sancho explica que volen recuperar la presència del compatró de Vilafranca més desconegut.

Sobre aquest màrtir romà no hi ha gaire informació, tret de que les seves relíquies provenen d’un cementiri sirià i del que contemplen els goigs que van ser recuperats fa un parell d’anys.

El preu de cada rajola és de 50 euros i s’ha habilitat un compte bancari a Banc Sabadell per a fer l’ingrés: 0081 0046 18 0001659070

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: