Albet i Noya recupera la tradició del vi bullit
Al celler Albet i Noya han decidit recuperar una tradició que s’estava perdent, la del vi dolç casolà o vi bullit que s’elaborava a les masies del Penedès i que a les comarques tarragonines es coneix com a “vim-blanc”.
El celler de Sant Pau d’Ordal feia més de 20 anys que no n’elaborava.
Aquest vi s’elabora escalfant el most del raïm perquè perdi part d’aigua, aconseguint així concentrar més els sucres que per naturalesa es troben a la polpa del raïm.
Antigament, aquest procés es feia amb una caldera d’aram i els vins contenien coure en nivells elevats i partícules cremades al fons de la caldera, resultant poc saludables per al seu consum. A les instal·lacions habilitades expressament a Albet i Noya, en canvi, s’aconsegueix una substancial millora a tots nivells, produint un vi sa i de molta més qualitat.
La fermentació del most es fa a la bóta més antiga del celler, utilitzant el mètode ancestral d’envelliment sobre solera.
Aquest vi dolç o bullit s’oferirà als clients d’Albet i Noya de manera molt exclusiva, ja que només se’n faran 200 ampolles, i sortirà al mercat el 2015 o 2016.