Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un llibre commemora els 50 anys de la Cooperativa Covides

El president de la cooperativa Covides, Joan Marcè, ha presentat avui a la seva seu de Vilafranca, el llibre commemoratiu del seu 50è aniversari.

Es tracta d’un llibre editat per l’editorial vilafranquina Andana on es repassa la història i els esdeveniments més destacats de la cooperativa penedesenca. La presentació s’ha fet a les oficines de Covides a Vilafranca, Joan Marcè estava acompanyat per Ramon Nadal, d’edicions Andana.

Aquesta presentació dóna el tret de sortida als diferents actes del 50è aniversari de Covides. Marcè ha estat reelegit president de la cooperativa aquest cap de setmana i ha anunciat que el llibre es presentarà a tots els socis en un acte públic que tindrà lloc el dissabte 8 de febrer a dos quarts de sis de la tarda a l’Auditori de Vilafranca.

Joan Marcè destaca que el llibre no és només un document per al record històric, sinó que ha de situar a la cooperativa en el seu lloc just i ser un revulsiu d’autoestima per afrontar els reptes de futur.

Per la seva banda l’editor, Ramon Nadal, assenyala que es tracta d’un volum amb molta documentació històrica, però també gràfica. Hi figura, per exemple el document que va servir de crida a la pagesia, l’any 1963, perquè el 19 de gener de 1964 es constituís en assemblea la nova cooperativa. Jaume Vallès, ex-president i fill d’un dels fundadors s’ha fet càrrec de recollir tota la documentació.

Per la seva part, Joan Marcè, apunta que el dia 8 de febrer , a banda de presentar el llibre també es vol retre homenatge als fundadors de la cooperativa.

Covides és la principal cooperativa vinícola de 1er grau de Catalunya en termes de volum i la collita mitjana anual és d’uns 24 milions quilos de raïm. Per a aconseguir aquesta collita mitjana, Covides compta amb uns 650 socis actius que conreen al voltant de 2.300 hectàrees repartides en més de 50 municipis, entre l’Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

Actualment Covides comercialitza en embotellat un 25% de la seva producció total de vi.  El 55% de l’embotellat s’exporta a uns 30 països mentre que el 45% restant es ven a Espanya. La resta de la producció es comercialitza a doll.

Del llibre del 50è aniversari s’ha fet una edició de 1.250 exemplars. S’obsequiarà a tots els socis amb un exemplar i la resta es posarà a la venda a les llibreries de Vilafranca al preu de 23€.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: