Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torres estrena el primer tren turístic elèctric-solar d’Europa, que redueix les emissions de CO2 a la meitat

Bodegues Torres ha estrenat el primer tren elèctric-solar utilitzat a Europa per a visites d’enoturisme, que permet reduir en un 50% les emissions de CO2 en comparació amb les que genera el tren de motor dièsel utilitzat habitualment al seu Centre de Visites de Pacs.

El tren s’incorpora a la flota ja existent, de dos vehicles més, amb la voluntat d’anar-los renovant en el futur. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa mediambiental Torres & Earth, que la companyia va posar en marxa el 2007 per contribuir a mitigar els efectes del canvi climàtic i en el que ja ha invertit més de 10 milions d’euros. La companyia s’ha proposat disminuir les emissions de CO2 per ampolla en un 30% l’any 2020 respecte al 2008.

L’empresa penedesenca seguirà treballant en tots els aspectes relacionats amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica i té diversos fronts oberts en aquest sentit. L’objectiu a llarg termini és ser una empresa autosuficient en matèria energètica.

El nou tren turístic té una longitud de 18 metres i capacitat per a 72 passatgers, i incorpora 15 panells solars d’alt rendiment que aporten entre el 8 i el 10% de l’energia necessària per al seu funcionament. La resta de la càrrega es realitza per captació de xarxa.

El circuit del Centre de Visites de Pacs del Penedès rep anualment més de 130.000 visitants procedents, principalment, d’Espanya, Rússia, França, Alemanya, Estats Units, Regne Unit, Suècia i Finlàndia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: