Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Som energia ha ofert una xerrada per donar pautes de cara a l’estalvi l’eficiència energètica a les llars

En el marc de les Festes de Sant Raimon, ahir al vespre es va fer una xerrada a l’Escorxador organitzada per Som Energia Alt Penedès amb la voluntat de donar pautes per ajudar a l’estalvi energètic i a l’eficiència energètica a les llars.

Xavier Carbonell, de Som Energia, va ser l’encarregat de donar aquestes petites aplicacions que volien ajudar a reduir la despesa elèctrica i millorar l’eficiència. Carbonell destacava que eren petites mesures, que poden ajudar a rebaixar entre un 5 i un 15% del cost de la factura.

El principal repte és doncs el canvi d’hàbits de consum d’energia que tenim, i que poden passar per petites iniciatives com ara l’ús de bombetes de baix consum i major eficiència. Cal tenir present, deia Carbonell, que l’energia que s’usa actualment, principalment derivada del petroli, té un límit ja que és finita. Aquesta data de final d’existències està calculada, però cal tenir present que en els darrers anys la demanda ha crescut amb la incorporació com a grans consumidors de països com la Xina o la Índia.

Davant d’una sala força plena de persones amb ganes de conèixer aquestes opcions, Carbonell va explicar també què és Som Energia. Una cooperativa de consumidors elèctrics per tal de canviar el sistema d’oligarquies que existeix avui dia.

Aquesta de fet era la primera d’un seguit de xerrades que es faran des de Som Energia a Vilafranca per tal de presentar aquestes propostes i ajudar a l’estalvi econòmic, però també i sobre tot a un estalvi energètic que ajudi a millorar el medi ambient i la preservació del medi natural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: