Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exportació i les vendes al mercat català ajuden els cellers petits del Penedès a salvar els efectes del boicot

Els darrers anys, alguns cellers han notat una davallada de les vendes a la resta de l’Estat Espanyol. Una possible causa, a banda de la crisi, podria ser  de l’auge independentista.

Tot i així, molts cellers han resistit bé aquest fet i la mateixa crisi econòmica, ja sigui perquè gran part del seu mercat és estranger, o pel contrari, es concentra a Catalunya. És el cas de Can Descregut, ubicat a Vilobí del Penedès i que aquestes festes de Nadal ha obtingut uns resultats molt positius. El seu director comercial, Marc Milà, assegura que no han notat el boicot.

Per Milà, però, és imprescindible obrir el mercat a l’estranger per tal d’esquivar possibles represàlies de la resta de l’Estat. Afegeix, a més, que el boicot es pot notar més a les grans superfícies, però que la gent que compra en botigues especialitzades s’interessa per un producte de qualitat, i no mira tant d’on prové.

La indústria vitivinícola representa el tercer gran subsector dins la indústria agroalimentària a Catalunya, amb uns ingressos d’explotació que superen els 1.100 milions d’euros, i unes vendes netes de més de 1.000 milions.

Catalunya és el primer productor de l’Estat espanyol de vins de qualitat, i ocupa el primer lloc en vendes, amb un 23% respecte del total de vendes del conjunt de l’Estat espanyol.

Pel que fa al comerç exterior, el sector es podria considerar com un dels emblemàtics, ja que les exportacions suposen el 35% de les vendes totals. En valor, les exportacions superen els 400 milions d’euros.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: