Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les pimes del cava han estat les més afectades per la crisi

Aquesta és una de les conclusions de l’estudi econòmic del sector cavista encarregat per l’Institut del Cava i Pimecava al bufet d’advocats Escura, assessors de les dues patronals, i presentat aquesta setmana en una sessió informativa que va comptar amb la participació d’una cinquantena d’elaboradors.

Segons les conclusions finals de l’informe, cal continuar apostant per aconseguir un producte de màxima qualitat que es pugui adaptar a futures i noves demandes del mercat.

Segons constata l’informe si bé el sector del cava està patint la crisi econòmica, ha resistit millor que altres sectors. Les vendes a l’exterior han compensat la disminució al mercat nacional: de cada 3 ampolles que es produeixen de cava, 2 ja estan destinades a l’exportació. No obstant, aquesta capacitat exportadora es concentra només en algunes caves. Les petites empreses són les que s’han vist més afectades per la crisi, precisament per la seva falta de capacitat per accedir a altres mercats i l’estudi recomana a les pimes, que apostin fort per millorar la seva gestió i reinventar el seu model de negoci.

També recomana apostar pels mercats de qualitat per tal de diferenciar-se de la producció de baix cost.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: