Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ADEG aposta per la indústria agroalimentària penedesenca per sortir de la crisi

Tot i la deslocalització o pèrdua de llocs de treball de tres importants indústries establertes a la comarca (Ceràmiques del Foix, Robert Bosch i la paperera SCA) en el segon semestre del 2013, l’Alt Penedès ha resistit millor la crisi econòmica que altres comarques.

Ara bé, des de l’ADEG, l’Associació d’Empresaris del Garraf, l’Alt i el Baix Penedès, alerten que la comarca continua perdent llocs de treball i creuen fermament que cal una aposta decidida a favor del sector agroalimentari. El seu secretari general, Isidre Also, explica que si la comarca ha resistit millor els embats de la crisi és en part gràcies a la diversificació del seu teixit empresarial, que compta amb un sector clau com és l’agroalimentari. Segons Also, en aquests darrers anys ha demostrat ser un sector vigorós i fins i tot ha experimentat un creixement dels seus llocs de treball. Per això, per sortir de la crisi, aposta per posar en valor el sector agroalimentari penedesenc.

 

La patronal penedesenca enceta el 2014 amb optimisme. Isidre Also recorda que a l’Alt Penedès predomina la petita i mitjana empresa, amb una mitjana de 10 treballadors i que, cada vegada més, els centres de cotització comarcals són petits, mentre que les grans empreses pleguen.

En aquest context recorda que el petit empresari no és optimista per naturalesa i tot i això, aquest 2014 detecten ganes de ser optimistes.

 

Also creu que l’Alt Penedès ha tocat fons i que al llarg d’aquest 2014, gradualment començarà la tan anhelada recuperació econòmica.

 

Segons el secretari general de l’ADEG, hi ha encara un altre motiu per a l’optimisme i és que aquest 2014 sembla que algunes entitats financeres començaran a obrir l’aixeta del crèdit.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: