Dijous, 22 de maig de 2025
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La mitjana de qualitat del cava ha augmentat notablement en els darrers anys

Aquesta setmana l’equip de tast de la Guia Peñín al complet, integrat per Carlos González, Javier Lurengo i Pablo Vecilla, es troben a la seu del Consell Regulador del Cava per tastar les mostres que serviran per preparar l’edició de la guia de l’any vinent.

Assenyalen que en els darrers anys el cava ha millorat molt la nota mitjana, i això constata una millora de la qualitat, especialment en els caves de la franja mitjana i baixa.

Així els responsables de la guia expliquen als consumidors que els caves cada vegada són millors. S’apunta, per exemple, que els caves elaborats fora de Catalunya també han millorat notablement.

Des de la Guia Peñín han estat també testimonis en els darrers anys de la marxa d’alguns elaboradors de qualitat que han preferit sortir de la DO Cava per situar els seus productes sota la DO Penedès, amb vi escumós.

Els sorprèn, però també entenen que les exportacions del Cava han primat la lluita pels preus baixos i la quantitat, enlloc de la qualitat.

Per això creuen que el futur del sector passa per posicionar el cava en una gama més alta de preu, perquè la qualitat l’acompanya.

En tres dies, Carlos González, Javier Lurengo i Pablo Vecilla, han tastat més de sis-centes mostres de producte. Una xifra que ha superat les seves expectatives així com també el nivell de qualitat que han trobat en la majoria d’ampolles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: