Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Llavina ha recitat poemes de Joan Vinyoli a Vilafranca, en l’inici de l’Any Vinyoli

Sota el títol d’Enraimona’t amb la poesia, el poeta i escriptor gelidenc Jordi Llavina va recitar, ahir, poemes de Joan Vinyoli al Claustre de Sant Francesc.

Emmarcat en les festes de Sant Raimon vilafranquines, aquest també ha estat un dels primers actes de l’Any Vinyoli, del qual Llavina n’és comissari.

Aquest 2014 se celebra el centenari del naixement de Joan Vinyoli, un dels més grans poetes catalans del segle XX i, probablement, el més influent entre les generacions posteriors de poetes catalans. De formació autodidacta, Vinyoli concebia la poesia com una eina indagatòria i de coneixement sobre un mateix i sobre el món i com una forma de realització espiritual.

Aquest dimecres, una vintena d’assistents van acompanyar Llavina en aquesta lectura de poemes. A banda de recitar, el poeta gelidenc també va comentar algunes de les paraules que Vinyoli va anar creant, com per exemple “anostrar”.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: