Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els impulsors de l’Escola de Lletres de l’Odissea busquen la continuïtat de la iniciativa

La Llibreria L’Odissea, amb la col·laboració de l’escola d’arts Arsenal, ha tirat endavant la primera escola d’escriptura creativa i humanitats del Penedès. S’anomena Escola de Lletres L’Odissea i va néixer de la convicció que existia demanda per a cursos relacionats amb la creació literària a la zona.

Una convicció que ha quedat constatada amb la participació d’unes quaranta persones que ara s’estan formant per millorar la seva escriptura en diverses disciplines. L’Escola de Lletres de l’Odissea ofereix tres cursos d’iniciació de trenta hores cadascun: de narrativa, poesia i dramatúrgia. Els tres grups s’han pogut obrir i porten des del mes d’octubre fent classes amb bones sensacions fins al moment. L’atractiu principal és la proximitat i el fet que els preus són ajustats. Per això els impulsors de la iniciativa volen donar continuïtat a l’escola i ampliar l’oferta de cursos en el futur.

L’Escola de Lletres ha captat l’atenció de persones que volen iniciar-se en l’ofici de l’escriptura o millorar en la seva pràctica. Però també d’afeccionats a la literatura i a les humanitats en general. Al curs de Narrativa hi assisteixen dos grups de més d’una desena d’alumnes cadascun. La Silvana Vogt és la professora.

El curs de Poesia està impartit pel vilafranquí Pere Martí i pretén assentar les bases per a llegir analíticament i començar a escriure poemes.

El curs de Dramatúrgia el segueixen tres persones que ja estan en contacte amb el món del teatre. El dramaturg i professor Gerard Vázquez condueix les sessions.

Per a la Llibreria L’Odissea, que ha estat la impulsora de la iniciativa, l’Escola de Lletres és un plus per a tota la comarca. Poques vegades, ciutats de les característiques de Vilafranca ofereixen una formació d’aquest tipus. El més habitual és trobar tallers d’escriptura a les grans ciutats, a preus difícils d’assumir per al públic en general i, en molts casos, en graus d’especialització. Per això el balanç del projecte és bo ara que ja afronta la meitat del curs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: