Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els arqueòlegs de la Ciutadella Ibèrica de Calafell han conegut de primera mà el jaciment de la Font de la Canya

L’arqueòleg i co director de les excavacions del jaciment ibèric d’Avinyonet Dani López va conduir ahir una visita per a sis monitors de la Ciutadella Ibèrica de Calafell.

La visita al jaciment va donar pas al taller d’Arqueovitis que serveix per a reforçar la difusió que estan fent els arqueòlegs de la Font de la Canya a partir de les evidències que s’han trobat a les excavacions i que relacionen l’indret amb el consum i l’elaboració del vi. El taller, adreçat a tot tipus de públic, consisteix en agafar sediment de les sitges, netejar-lo i separar i triar les restes trobades per a analitzar-les posteriorment a través del microscopi. D’aquesta manera, tothom pot fer el treball de laboratori dels arqueòlegs i descobrir que la terra pot contenir carbó, fusta, restes de llavors i fruits, ossos d’animals o petxines.<br /><br />La responsable dels serveis educatius de l’organisme que gestiona el patrimoni històric de Calafell Anna Triadó explica que la Ciutadella ibèrica és un centre d’arqueologia experimental, una excavació arqueològica on l’usuari pot veure com vivia una comunitat de l’Edat del Ferro fa 2.500 anys. És el primer jaciment arqueològic de la Península Ibèrica objecte d’una reconstrucció a base de tècniques d’arqueologia experimental i allà tenen una llarga experiència en tallers que permeten conèixer la quotidianitat dels ibers. <br /><br />Aquesta manera d’entendre l’arqueologia per a difondre coneixements i adaptar-los a públics diferents va molt en la línia del que volen aconseguir els arqueòlegs que treballen al jaciment d’Avinyonet. Després de gairebé quinze anys d’excavacions, Font de la Canya pot seguir aportant informació molt valuosa sobre la vida dels ibers i sobre l’elaboració i el consum del vi a partir del segle VII abans de Crist.<br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: