Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El transport públic ferroviari i el peatge de les autopistes augmenten amb l’entrada d’any, tot i que en percentatges diferents

On s’ha produït la pujada més gran ha estat en el servei de rodalies de Renfe. A la Línia 4 el bitllet senzill de 4 zones, que és el que es necessita per viatjar de Vilafranca a Barcelona ha pujat gairebé un 8%, passant dels 3 euros amb 80 cèntims que costava abans d’ahir als actuals 4 euros amb 10 cèntims d’aquest 2014.

És a dir que per anar i tornar en tren amb bitllet senzill de Vilafranca a Barcelona costa ara 8 euros amb 20 cèntims, amb un augment de 60 cèntims respecte als preus del 2013. La targeta T-10, el títol que més es ven, també ha notat un augment considerable passant dels 33,95 euros que costava el 2013, als 35,65 a partir d’aquest any. Això suposa un augment d’un 5%. En canvi, ni la T-Mes, ni la T-Jove ni tampoc la T-Trimestre han pujat els preus aquest 2014.

Pel que fa al peatge de les autopistes que depenen de l’Estat com l’ AP7, que passa per l’Alt Penedès, els preus també han incrementat, però més lleugerament. Des de Vilafranca sud per anar a Barcelona cal abonar ara 4 euros amb 20 cèntims, el que suposa un increment de l’80%. Fins ara costava 4 euros amb 15 cèntims. Si sortim de Vilafranca centre el peatge a Martorell ens costarà tres euros amb noranta cèntims, i un increment del 2’5%; i si sortim de Vilafranca nord el cost del peatge de l’autopista per anar a Barcelona és ara de tres euros amb seixanta-cinc cèntims, el que suposa un augment de l’1’80%.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: