Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comencen les obres del nou edifici de l’IES de Sant Martí, després de 9 anys de retards

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha engegat aquesta setmana, amb els primers moviments de terres i el tancament del perímetre, la construcció de l’edifici de l’Institut Alt Foix a Sant Martí Sarroca.

En aquests moments els alumnes del centre que fan de primer a quarts d’ESO, estan fent les classes en barracons des de 2006. El director de l’Institut, Miquel del Cerro, es mostrava satisfet que aquesta vegada la data que els han dit d’inici de les obres es compleixi. Recordava que ja el 2006 els van prometre que el 2008 tindrien el nou edifici. Ara espera que no s’aturi res, i que dilluns realment comenci la fonamentació.

En aquests propers mesos s’haurà de preparar el terreny per tal que de cara a l’abril es puguin instal·lar els mòduls que en aquests moments s’estaran acabant de muntar i que és previst que arribin en grans remolcs per ser col·locats als seus espais definitius. Si es compleixen els terminis, des de l’IES Alt Foix esperen poder estrenar el nou edifici aquest desembre, per tant de cara al curs 2014-2015.

Amb el nou edifici mantindrà les tres línies d’ESO actuals, amb alumnes que fan de primer a quart; però no tindrà gimnàs, que és una de les reivindicacions que han estat fent des del centre. Per tant continuaran utilitzant el pavelló municipal, que és just al davant, com estant fent ara.

Miquel del Cerro apunta una altra de les lluites que tenen obertes, i que esperen pugui ser una realitat un cop puguin disposar del nou edifici. Poder tenir batxillerat per donar continuïtat al treball de centre i cobrir les necessitats dels alumnes i les famílies.

Actualment a l’IES Alt Foix de Sant Martí hi ha prop de 280 alumnes, repartits en tres grups de primer, tres de segon, tres de tercer i dos de quart d’ESO que reben les seves classes en els barracots que estan propers al centre de primària del municipi i a tocar dels terrenys en que es construirà aquest nou institut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: