Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Càritas de Vilafranca manté el nombre d’atenció a les famílies, però ha augmentat la demanda de cobrir subministraments i lloguers

Des de Càritas Interparroquial de Vilafranca consideren que a nivell global el 2013 ha estat similar al 2012 en quan a demandes que han rebut. Sí posen l’accent, explica Paquita Pasqual des de Càritas, en el fet que a banda de qüestions com els aliments i l’acollida, han tingut un augment important en el nombre de famílies que els sol·liciten la cobertura de subministraments bàsics com ara la llum, l’aigua i el gas; i fins i tot el lloguer de l’habitatge.

Pascual comenta que aquest passat 2013 ha servit també per engegar un projecte nou com és el de la gent del camp, amb un seguit d’horts que els ajuden a tirar endavant a banda de cobrir algunes necessitats alimentàries. Un grup que ha funcionat bé i que ha anat creixent.

Aquest 2013 han notat també, en quan a volum d’usuaris, el fet que a Vilafranca ja funcionava el Rebost Solidari, i que per tant el banc d’aliments de Càritas s’ha destinat només als usuaris de la comarca. Tot i això explica Pasqual que han fet uns 15.000 lots d’aliments, davant dels més de 28.000 que van fer el 2012. Un altra dels serveis que han disminuït una mica aquest passat any és del centre d’acollida.

El 2012 van tenir més de 3200 estades. Aquest passat 2013 van ser poc més de 3100. Una davallada que Pasqual considera pot ser deguda a que alguns dels usuaris han marxat de Vilafranca, ja sigui cap a pobles de la comarca o fora del Penedès.

Pel que fa als servis, com ara el de mobles i roba, des de Càritas Interparroquial de Vilafranca apunten que s’ha mantingut respecte els darrers anys. També en xifres es manté el servei de reforç escolar, que acull 60 nois i noies de Vilafranca i comarca més 20 que estan en llista d’espera. En aquest cas però, es manté segons expliquen des de Càritas, per que no disposen de més espai per acollir més usuaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: