Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Arnabat afirma que el futur de la cultura al Penedès està en el treball en xarxa

El president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, ha donat el tret de sortida a les Festes de Sant Raimon 2014 amb el pregó, celebrat ahir al vespre a Vinseum.

Les festes d’hivern vilafranquines són eminentment culturals i associatives i en el seu pregó, Arnabat ha aprofitat per reivindicar la cultura en minúscula i en majúscula. La cultura, diu, ens permet entendre el món, situar-nos en ell i transformar-lo. No és un guarniment, ni un farciment i diferencia entre el que costa i el que val o aporta la cultura.

 

Per al president de l’IEP, la cultura és un element bàsic del capital humà d’un territori i la millor inversió que pot fer un país o un territori. En aquesta línia, afirma que “el futur de la cultura al Penedès està en el treball en xarxa” que afavoreixi la cooperació i la complementarietat i que potenciï la singularitat i garanteixi la viabilitat de les diferents propostes”.

Ramon Arnabat també va fer un repàs a la història i l’arquitectura de Vilafranca, acompanyat per imatges amb els espais i edificis més emblemàtics. Les imatges i la música, a càrrec del graller Jordi Mestres, van centrar la segona part del pregó de les festes de Sant Raimon.

Inicialment, Arnabat va presentar l’Institut d’Estudis Penedesencs, definint-lo a partir de dues paraules: cultura i Penedès. Segons el seu president, l’IEP s’ha convertit en un dels pals de paller de la cultura penedesenca, gràcies a la tenacitat i esforç de moltes persones.

 

En el pregó de les festes d’hivern, Arnabat també va recordar el Manifest del Penedès impulsat per l’IEP l’any 2004 i la seva demanda que el Penedès esdevingui una unitat administrativa i política.

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: