Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mantenir i millorar l’acord social del 2010, proposta més destacada del decàleg que presenta ICV als pressupostos

El grup municipal d’ICV ha presentat 10 mesures en matèria social, educativa, de rehabilitació d’habitatges i d’ecoeficiència perquè l’equip de govern (CIU i PSC) incorpori als pressupostos municipals per al 2014.

El decàleg serà facilitat a la resta de grups municipals i es penjarà a internet.

El futur regidor ecosocialista Toni Peñafiel considera que són propostes realistes i viables, que poden fer-se realitat l’any vinent.

En primer lloc, proposen mantenir i millorar l’acord social signat l’any 2010 per els 6 grups municipals de l’Ajuntament de Vilafranca per tal de prioritzar els Serveis Socials.

En segon lloc, demanen que es completin petites obres pendents de la Llei de Barris de l’Espirall que l’Ajuntament pot assumir. També demanen un pla d’accessibilitat per al barri del Molí d’en Rovira que compta amb greus problemes de barreres arquitectòniques.

El quart punt és l’elaboració d’un Pla d’Habitatge que coordini totes les actuacions de l’Ajuntament de Vilafranca en aquesta matèria, amb el prec  que el govern adopti una actitud més proactiva.

 

També creuen que cal insistir en l’eficiència energètica, que ja està demostrant que comporta un estalvi a les arques municipals.

La sisena mesura és dotar econòmicament el Pla de Joventut, que s’està acabant d’enllestir, la setena passa per recuperar el Pla de Mobilitat del 2010 i en aquest sentit proposen ampliar l’illa de vianants fins a la plaça de l’Oli. També volen que Vilafranca sol.liciti ensenyaments de formació professional en energies renovables, posar en valor els mercats municipals que poden ser la porta d’entrada dels turistes culturals i dels enoturistes i finalment, el compromís de l’equip de govern de respectar el procés participatiu sobre el cobriment de la llosa de la via, que va comptar amb la participació de milers de vilafranquins.

Els ecosocialistes consideren que aquestes 10 mesures són assumibles, que no n’hi ha cap que sigui descartable pel seu cost i que milloren el pressupost presentat per l’equip de govern.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: