Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les mocions prenen el protagonisme en el darrer ple municipal de l’any a Sant Sadurní

El ple, celebrat dimecres, es va prolongar durant una mica més de tres hores i va tenir en les mocions sobre el retorn de la paga extra del 2012 retinguda als treballadors municipals i la de suport a la consulta del 9 de novembre els punts més intensos del debat.

A l’inici del ple el regidor de Cooperació Jep Bargalló va repassar els cinc projectes de les ONG’s i entitats solidàries que han estat aprovats per l’Ajuntament i el Fons Català de Cooperació i que rebran una partida d’Ajut al Tercer Món per un import de 57.102 euros.

Amb el suport majoritari de tots els grups va prosperar l’adhesió de l’Ajuntament al protocol d’execució de les diligències de llançament als partits judicials de Catalunya, una iniciativa per tal que les administracions i institucions disposin de més capacitat d’intervenció en casos de desnonaments amb risc de vulnerabilitat social.

Una vintena de treballadors municipals es van manifestar silenciosament durant la primera part de la sessió a la sala de plens amb cartells i pancartes contra les retallades i reclamant la recuperació de la paga extra de 2012 que es va retenir als treballadors públics.

Precisament sobre aquest assumpte va girar la primera moció presentada per CiU, votada favorablement per tots els grups. Els dos grups de govern van demanar encapçalar la moció i van manifestar absoluta predisposició a restituir el drets salarials dels treballadors en el moment que es produeixi una sentència favorable per part del Tribunal Constitucional.

A l’apartat d’urgències, el regidor d’Hisenda Josep Maria Ribas va donar compte de l’execució pressupostària que els Ajuntaments han de presentar trimestralment al Ministeri d’Hisenda.

També es va presentar una moció per part de CiU i que ERC va demanar encapçalar en suport a la consulta sobre el futur de Catalunya prevista per al 9 de novembre de 2014 i avalada per l’acord de diversos grups del Parlament de Catalunya. La portaveu convergent Maria Rosell va justificar la urgència de la proposta pel fet que no s’havia pogut presentar de manera ordinària en comissió informativa. Aquesta proposta va provocar un encès intercanvi entre el PP, que va recordar la necessitat d’acceptar la llei, la Constitució i les regles de la democràcia, apel·lant a que la sobirania rau al Congrés dels Diputats; i Convergència i ERC, que van defensar la llibertat dels catalans a expressar-se pel seu futur. El PSC va insistir en que cal una consulta acordada i legal i la seva aposta pel model d’estat federal. La moció va ser aprovada amb els vots favorables de CiU i ERC i els vots en contra del PSC i PP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: