Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’associació Geligats denuncia l’enverinament d’una colònia de gats controlats

Des de “Geligats- Associació d’amics dels gats sense sostre de Gelida” s’informa que la setmana passada es van trobar 10 gats d’una mateixa  colònia morts per enverinament.

Ja fa un temps, des de l’Ajuntament de Gelida i Geligats s’han començat a fer actuacions per a controlar les colònies de gats del poble. S’ha fet un gran esforç tant econòmic com humà per a solucionar el problema. Tot i així, algun veí incívic i amb una gran falta d’ètica va decidit enverinar els animals. Aquest tipus de mort és de les més cruels que existeixen, ja que l’agonia del animal pot durar fins a 48 hores.

A més, deixar verí a la via pública està estrictament prohibit per llei, ja que suposa un greu risc no només per als animals, tant del carrer com els domèstics, sinó també per als nens.

Les colònies felines del municipi de Gelida estan sent esterilitzades per a un major control i evitar així la seva reproducció, gràcies a la col·laboració de Geligats amb l’Ajuntament de Gelida. Just el darrer mes d’octubre s’havien esterilitzat tots els gats adults d’aquesta colònia i només quedaven per esterilitzar els gats petits, que s’haguessin esterilitzat als 6 mesos.

Des de l’Associació comenten també que els Mossos d’Esquadra estan realitzant una investigació per a localitzar el responsable d’aquest enverinament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: