Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ANC inicia a Vilafranca amb un conferència de Martí Anglada un cicle de xerrades per tractar el futur del procés que ha iniciat Catalunya fa uns mesos

L’Escorxador de Vilafranca va acollir el que era la primera de les xerrades que des d’ara i al llarg del proper 2014 ha organitzat l’Assemblea Nacional Catalana a Vilafranca en el que consideren un any decisiu i cabdal per l’esdevenir del nostre país, amb l’objectiu que tothom pugui informar-se sobre d’on venim, on som i cap a on anem com a poble.

 

L’encarregat d’obrir el cicle era el periodista i politòleg Martí Anglada, amb una dilatada carrera en el periodisme internacional des de 1976.

Martí Anglada, va aprlar de "Catalunya-Europa", és a dir, del procés català vist des dels grans països europeus i des dels petits, com els descrits en el seu últim llibre, i des de les institucions de la UE a Brussel·les. Anglada comentava que des del passat 11 de setembre, amb la Via Catalana, la sensació és que a Europa ha canviat la perspectiva sobre la demana d’una part molt important de la població de Catalunya de canviar la seva relació amb l’estat espanyol, i de fer-ho en camí d’una independència. Per Anglada, des d’Europa ara hi ha més expectatives per veure com evoluciona la qüestió, però es demana més diàleg a Madrid i que es pugui buscar una solució entre les dues parts.

Tot i que no es parli a Europa de independència, Anglada també recorda que ara per ara no hi ha res escrit en els tractats europeus sobre aquest supòsit, i que per tant tot acabarà depenent de la voluntat política de totes les parts. En aquest sentit apuntava també que cada cop hi ha més sensibilitat, tot i la prudència de mots governs europeus, cap el procés català.

Des de la territorial de Vilafranca de l’ANC, Àlex Fonollosa comentava que la voluntat és oferir una oportunitat als qui tinguin interès en ampliar la informació que ja es dóna a través dels mitjans de comunicació. I fer-ho amb aportacions en primera persona.

La sessió es va fer a l’Escorxador, i va tenir una bona resposta de públic, amb curiositat per escoltar els comentaris i opinions d’una persona com en Martí Anglada, amb un extens coneixement de la política europea.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: