Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde de Vilafranca confia en què s’imposarà el “seny” i els ajuntaments que puguin seguiran gestionant els serveis a la ciutadania

L’Ajuntament de Vilafranca  s’ha sumat aquest migdia a la convocatòria de concentracions davant dels ajuntaments de tot l’estat per reclamar la retirada i no aprovació del Projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.

A Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, conjuntament amb la Federació de Municipis de Catalunya i els sindicats UGT i CCOO, ha elaborat un manifest per tal de rebutjar la propera aprovació d’aquest projecte. El manifest destaca que el món local s’ha d’unir per defensar “un model de competències i serveis públics de proximitat i de qualitat, prestats per uns treballadors públics i eficients, ciutadans al servei de ciutadans i amb una ferma voluntat de servei i compromís”. L’alcalde de Vilafranca Pere Regull creu que “el seny” s’imposarà i que els ajuntaments que s’ho puguin permetre, com és el cas del de la capital de l’Alt Penedès, seguiran prestant serveis com les llars d’infants, l’escola de música o la ràdio i la televisió públiques.

Regull ha destacat a més que el deute del món local és només una petita part del problema d’endeutament que arrossega l’estat espanyol.

La concentració ha convocat a Vilafranca unes quaranta persones entre regidors, empleats públics i representants d’entitats i col·lectius implicats en la gestió i prestació de serveis municipals.

A El Vendrell, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Raimon Gusi i els de Vilanova i la capital del Baix Penedès també han participat a la concentració després d’haver constituït la taula estable de les regidores de cultura de les tres ciutats penedesenques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: