Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vilafranquina Sandra Rota lidera un projecte innovador d’activitats aquàtiques per a persones amb discapacitat

Rota presideix l’associació HSA Spain, Associació Nacional d’Activitats Subaquàtiques i de Natació per a Persones amb Discapacitat Física i Intel·lectual.

La vilafranquina, de 25 anys, ha unit els seus coneixements de submarinisme amb els de la científica malaguenya Inma Vegas, i estan oferint un ampli programa d’activitats que ha seguit prop d’un centenar de persones amb discapacitat física o psíquica de diferents edats. En concret, es tracta de cursos d’iniciació al submarinisme, experiències en alta mar com albiraments d’animals marins i talassoteràpia, i tallers d’educació ambiental. Totes aquestes activitats es fan a Torredembarra, al Centre de busseig adaptat M. Rota Diving. Van començar l’any passat amb una desena de participants i aquest estiu, gràcies a l’aportació de 15.000 euros de la Fundación Repsol i el suport de la Fundació Pinnae, han arribat a 89 persones. Rota explica que el busseig aporta autonomia i ajuda a recuperar la sensació d’ingravidesa i mobilitat dins l’aigua.

Pel que fa als tallers d’educació ambiental, aquests contribueixen a difondre el coneixement del món marí, fer-lo més proper i aconseguir que els participants se sentin bé i oblidin les seves limitacions. Imma Vegas explica alguns casos, com el d’un noi cec que va participar en un albirament de cetacis.

Tots els participants en el projecte venien de diferents entitats com l’Institut Guttmann, la Fundació Catalana Síndrome de Down, els Centres Residencials d’Acció Educativa o la Fundación También. Però qualsevol persona que estigui interessada en aquestes activitats es pot posar en contacte amb HSA per a informar-se. L’associació seguirà buscant suports perquè els costos dels cursos siguin assumibles i arribin al major nombre de gent possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: