Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona edició del Quinto de Nadal del Casal Popular de Vilafranca ha estat tot un èxit

Després de la bona acollida de l’any passat, el Casal Popular de Vilafranca organitzava aquest dissabte a la tarda a Cal Bolet el segon Quinto de Nadal.

La primera edició es va fer a Cal Noi Noi, però veient l’èxit de la convocatòria enguany es va optar per ubicar-lo en un emplaçament més ampli.

L’Otger Amatller, un dels responsables del Casal Popular, es mostrava molt satisfet de l’èxit d’aquesta segona convocatòria.

L’any passat un grup de persones es va posar a treballar amb la voluntat d’obrir un nou espai a Vilafranca i crear una entitat oberta, que aglutini activitats de lleure, culturals, socials i polítiques. És el Casal Popular.

Una de les primeres activitats va ser el quinto de Nadal.

El quinto, també anomenat segons la zona quina, plena o loteria vella, és un joc precursor del bingo, típic de les dates de nadal que es juga a diversos llocs del Vallès, l’Empordà, la Cerdanya entre d’altres. Allò que diferencia aquest joc del bingo és que la persona que canta els números, anomenada lloro, ho fa amb dites i acudits, ja siguin adaptats o tradicionals, de manera que el joc es converteix en una festa. Des de les 6 de la tarda i fins les 11 de la nit tothom qui ho desitjava podia participar en aquest joc típic de les festes nadalenques.

El Casal Popular continuarà impulsant altres activitats aquest proper any.

Al Quinto de Nadal,  més de 100 establiments i entitats col.laboradores van  cedir més de 400 regals. Això junt amb la àmplia participació i el bon ambient van convertir l’activitat en una gran festa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: