Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera Trobada de lluites pels drets socials al Penedès serveix per fer balanç i posar en comú noves iniciatives de lluita social al territori

L’escorxador va ser el marc que va acollir aquesta primera trobada que es feia després de la Marxa Unitària pels drets socials del passat 27 d’octubre. Per tant, servia per fer balanç de com havia funcionat aquesta iniciativa i per enfortir també llaços entre les entitats i col·lectius que tenen com a objectiu la lluita pels drets socials.

Marta Raventós, de l’Assemblea dels drets socials de Vilafranca, comentava que la valoració que es feia de la Marxa era positiva, ja que s’havia mobilitzat molta gent d’àmbits molt diferents.

A banda d’aquesta valoració de com havia funcionat la Marxa, la trobada va servir també per acostar altres campanyes que es hi ha a Catalunya en lluita per la defensa dels drets socials. Un exemple la campanya “juntes podem”, per aturar uns pressupostos de la Generalitat que qualifiquen dels de la misèria. Isabel Chacón, de “Juntes Podem”, comentava que provenen de diferents sectors que volen evidenciar l’engany dels anomenats pressupostos socials que vol aprovar el Govern català, i que diuen estant basats en el pagament del deute i els seus interessos, i en la venda del patrimoni per fer-hi front. Chacón explica que fan una crida a la desobediència a aquests pressupostos.

Després es van explicar lluites locals que tenen lloc en els municipis de l’Alt i Baix Penedès, i es va fer una crida a participar en la Marea Taronja que lluita contra la llei de reforma del règim local que preveu per exemple la desaparició de serveis socials locals.

La trobada va acabar emplaçant els participants a una trobada que es farà el 25 de gener al Vendrell, per tal de realitzar una assemblea oberta d’on puguin sorgir noves propostes de lluita unitària del territori.

Per últim es va projectar el vídeo del resum de la Marxa del 27 d’octubre passat.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: