Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La delimitació territorial de l’Àmbit Penedès ja disposa del vistiplau final

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya va informar favorablement, aquest dilluns, la proposta de delimitació territorial de l’Àmbit Penedès, després que 8 municipis de l’Anoia s’han pronunciat sobre la seva pertinença a les Comarques Centrals.

Són Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana.

Atès que aquests 8 municipis de l’Anoia es troben a la part nord de la comarca, els seus termes municipals són contigus i no perjudiquen la continuïtat dels àmbits del Penedès i de les Comarques Centrals, la seva adscripció s’ha acceptat.

Amb l’informe favorable de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, el Govern aprovarà properament l’àmbit de planificació territorial del Penedès i acordarà la formulació del Pla territorial parcial corresponent.

L’àmbit funcional de planificació territorial parcial del Penedès va ser creat el 22 de juliol i en un Decret aprovat posteriorment pel Govern, es regulava el procediment perquè els ajuntaments de l’Anoia s’hi poguessin pronunciar. Com que finalment es garanteix la continuïtat territorial dels àmbits afectats, Penedès i Comarques Centrals, la delimitació territorial de l’Àmbit Penedès ja ha rebut aquesta setmana el vistiplau necessari.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: