Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es constitueix una mesa estable de treball integrada per les regidories de Cultura dels ajuntaments de Vilanova, Vilafranca i el Vendrell

Aquest diumenge es va constituir al Vendrell una Mesa estable de treball integrada pels regidors de Cultura de Vilanova i la Geltrú, Marijó Riba; Vilafranca del Penedès, Raimon Gusi; i el Vendrell Albert Solé.

Aquesta iniciativa sorgeix arran de l’activitat propiciada per l’Institut d’Estudis Penedesencs durant els dos darrers anys, que va fer possible que aquesta entitat presentés el Llibre Blanc de la Cultura al Penedès durant el mes de maig d’enguany. Alhora, les diverses taules rodones sobre el fet cultural penedesenc han afavorit l’intercanvi d’experiències entre diferents agents privats i públics del nostre territori.

Aquest és un primer pas encaminat a una millor planificació i gestió dels recursos d’àmbit cultural, i també persegueix un estalvi econòmic d’aquesta gestió global i una millora de la qualitat. Per això, s’hauria d’anar estenent a les tres comarques, per tal d’obtenir una marca cultural de primer ordre amb un únic referent: el Penedès.

A més de la implicació favorable dels tres Consells Comarcals de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, es pretén una major transversalitat amb la Generalitat i les respectives diputacions.

Les reunions de treball d’aquesta Mesa recentment constituïda seran itinerants i periòdiques, a la vegada que també és constituirà una altra Mesa, integrada pels caps de servei de cada municipi, per articular els projectes que es vagin generant, dels quals se’n podrien veure alguns resultats el segon semestre del proper any 2014.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: