Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC de Gelida obliga l’ajuntament a celebrar el Ple de pressupostos d’acord amb la Llei

Ahir, 18 de desembre, estava previst celebrar a Gelida el Ple per a l’aprovació del pressupost municipal, però va haver de ser suspès després que el grup municipal d’ERC presentés al·legacions donat que no s’ajustava a la llei.

Segons la regidora Lluïsa Llop, als Patronats i a la Societat Anònima Municipal (SAM) prèviament a l’aprovació del pressupost s’havien d’haver aprovat els informes de sostenibilitat pressupostària, en el cas dels Patronats, i els informes d’estabilitat pressupostària així com el programa anual d’actuació, inversions i finançament, en el cas de la SAM.

Els republicans havien avisat d’aquests errors els dies 4 de desembre, en el transcurs del consell d’administració de la SAM, i el 10 de desembre, a les comissions informatives, però l’equip de Govern no en va fer cas, fins la presentació el 17 de desembre d’un escrit d’al·legacions per part d’ERC.

Lluïsa Llop considera molt greu que, en any i mig, l’ajuntament hagi portat a aprovació per 3 vegades qüestions econòmiques relacionades amb el pressupost de forma il·legals, i malgrat l’advertiment dels republicans als respectius plens, en dues ocasions les van aprovar i després de presentar al·legacions l’ajuntament ha hagut de fer marxa enrere, mentre que l’altre ja la van deixar pendent d’aprovació al Ple i es va haver de refer. Davant aquests fets, la regidora d’ERC s’ha mostrat molt preocupada pel control de legalitat que es fa a nivell municipal, que fa que fets com els exposats s’estiguin produint i referma que, de no avisar ERC, l’ajuntament aniria aprovant il·legalitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: