Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Jazz Club Vilafranca ha finalitzat l’any amb un extraordinari concert d’Andrea Motis i Joan Chamorro quintet

Que es tractava d’un concert especial ho demostra el fet que, tot i traslladar-lo de l’auditori del Vinseum al Forum Berger Balaguer, les entrades estaven esgotades de feia dies i l’auditori va quedar ple de gom a gom. I al final del concert el públic va sortir amb el convenciment que havia valgut la pena.

El cinc músics van treballar de valent a l’escenari que se`ls va quedar petit, i en especial cal remarcar l’esforç de la jove vocalista, Andrea Motis, que estava afectada per una lleu afonia però va aconseguir que els espectadors no ho notessin.

Una estona abans del concert podíem parlar amb la jove estrella del jazz català i amb el seu mestre, Joan Chamorro.

Andrea Motis va néixer a Barcelona l’any 1995. El seu primer instrument va ser la trompeta i també interpreta el saxo. Al 2007 va entrar a formar part de la Sant Andreu Jazz Band i el 2010, amb 15 anys, es va estrenar com a cantant solista amb el disc "Joan Chamorro presenta Andrea Motis".

Tot i la fama, el seu objectiu és continuar estudiant i millorant.

Joan Chamorro ha acompanyat grans estrelles internacionals i des de fa uns anys dedica bona part dels seus esforços a la Sant Andreu Jazz Band. De la seva relació com a professor amb l’Andrea Motis diu que ell també ha aprés molt.

Justament el realitzador penedesenc Ramon Tort va fer un documental sobre aquesta formació musical que ha estat multi-premiat i que encara pot recollir més distincions perquè és candidata a set premis Goya.

La formació que es presentava aquest dissabte a la nit a Vilafranca és el quintet amb el qual  van enregistrar un disc en directe a la sala Jamboree, un concert  amb la col•laboració destacada del reconegut saxofonista Scott Hamilton. Andrea Motis toca la trompeta, el saxo i canta. Chamorro combina el contrabaix i el saxo i el quintet es completa amb  tres grans músics, l’Ignasi Terraza al piano, el Josep Traver a la guitarra i Esteve Pi a la bateria.

El resultat un gran espectacle.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: