Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha aprovat un pressupost que preveu augmentar les partides en l’àrea d’atenció a les persones

Aquest dijous s’ha celebrat el darrer ple de l’any del consell comarcal. En primer lloc amb la incorporació de quatre nous consellers del grup socialista.

Es tracta de Josep Mª Tillo, regidor d’Olesa de Bonesvalls, Ernest Gallart, regidor de les Cabanyes, Joan Iniesta, alcalde de la Granada i Núria Bolet, regidora de Castellví de la Marca.

El punt més destacat del ple va ser l’aprovació del pressupost del 2014 que puja a 6 milions 557 mil euros, un 2% menys que el que es va presentar l’any anterior, però com destaca el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, superior al que finalment s’ha acabat executant. Augmenten les àrees de territori i sostenibilitat i d’atenció a les persones.

Pugen les partides de serves socials i d’educació i també les inversions en el territori.

En el transcurs del ple el president del Consell Comarcal va destacar també que hi ha altres partides que ahir mateix es van confirmar amb aportacions de la Diputació de Barcelona que serviran també per afavorir plans d’ocupació i dinamitzar l’economia.

Olivella destaca també l’augment de la partida de les beques menjador en un 50% pel 2014.

El conseller d’ICV no va assistir al ple. La consellera de la CUP, Àngels Rus va lamentar que malgrat la persistent crisi econòmica es mantinguin les despeses en càrrecs de confiança i va anunciar el seu vot en contra. El conseller del PP Lluís Caldentey es va abstenir, reconeixent les dificultats de realitzar el pressupost i remarcant la inversió en plans d’ocupació i manteniment de camins. Per la seva part el PSC també es va abstenir amb un to positiu, diferent al del mateix debat de l’any passat. Francisco Romero va apuntar que el 2014 continuarà sent un any difícil i que caldrà la implicació de tots els consellers per fer-hi front.

Per part d’ERC, Jesús Salius, recollia la proposta del PSC i assenyalava que s’ha intentat dotar la comarca de les eines necessàries per afavorir la lluita per conservar i incrementar els llocs de treball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: