Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença a caminar el nou equipament, Km 0 Enoturisme Penedès

Vilafranca va estrenar ahir un nou equipament dedicat a la promoció de la cultura del vi i pensat com a punt de partida dels turistes, l’edifici Km 0 Enoturisme Penedès.

Ubicat al carrer Hermenegild Clascar és la nova seu del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i acull un espai centralitzat d’informació obert al públic. L’espai es troba a la part posterior de Vinseum i en un futur, els dos equipaments estaran connectats.

A la planta baixa, a peu de carrer, hi ha una oficina d’informació turística gestionada per l’Oficina de Turisme de Vilafranca, que s’hi ha traslladat. L’espai disposa d’un mural fotogràfic del Penedès que es pot anar canviant en funció de l’època de l’any o de les necessitats.

La planta superior està destinada a les oficines del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i també compta amb una aula de formació i de tast amb capacitat per a 45 persones.

Creat fa 6 anys, el Consorci es va anticipar al que ara és habitual, la col·laboració entre administracions públiques i sector privat, com es va recordar en la inauguració.

El president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Santi Soler, explica que la concepció del nou equipament és fruit de les noves relacions establertes entre tots els implicats, en els darrers temps.

 

En el seu parlament, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va animar tothom a fer els deures i va fer un toc d’alerta al canvi de xip que han d’experimentar els ciutadans penedesencs, a l’hora de rebre els turistes.

 

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, va posar el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i el Km 0 com a “model de com aconseguir coses, avui”. Esteve destaca, també, com el Penedès ha sabut posar en valor el patrimoni vitivinícola.

 

El nou equipament Km 0 Enoturisme Penedès de Vilafranca, que disposa de 400m2, obrirà al públic dilluns de 3 a 6 de la tarda, de dimarts a dissabte de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 3 a 6 de la tarda i els diumenges, de 10 del matí a 1 del migdia.

Ahir, els nombrosos assistents a la inauguració ja van poder veure un vídeo promocional de 4 minuts creat per als futurs visitants de l’espai.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: