Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest any ha visitat la fira una representació de la raça autòctona de León i Castellana

Per cinquena ocasió consecutiva s’ha celebrat en el marc de la Fira del Gall el Concurs de raça de Gallina Penedesenca.

El lliurament de premis es va fer dissabte al matí i el concurs distingia a les millors peces d’aviram presents a la fira en les diferents categories, és a dir entraven a concurs les les quatre varietats de gall i gallina autòctona penedesenca tradicional, l’aperdiuada, la barrada, la blat i la negra, de la varietat millorada per a producció de carn en les seves varietats de galls i gallines.

També com en els darrers anys el concurs s’acompanyava d’una mostra d’altres races de diferents llocs de l’Estat.

Enguany la convidada a la Mostra-concurs era la de raça Pardo de León, Indio de León i Castellana.

 

Teodoro Moreno, és el president de la Federació Espanyola d’Avicultura, i es mostrava impressionat de la magnitud de la Fira del Gall.

La raça autòctona de León i castellana és coneguda sobre tot per l’us que se’n fa per elaborar esqués de pesca. Teodoro Moreno, assenyalava que no es pot comparar el manteniment d’aquesta raça amb l’ús de consum que té el gall del Penedès.

Durant tot el cap de setmana molts han estat els curiosos que fins i tot feien cua per anar a veure aquests magnífics exemplars de gall i gallina del Penedès que estaven en exposició i també de les races autòctones Pardo de León, Indio de León i Castellana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: