Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Albet i Noya deixa la DO Cava per elaborar exclusivament escumosos DO Penedès

A través d’un comunicat, el celler de Sant Pau d’Ordal anuncia que després de més de 20 anys esperant el reconeixement d’una subzona dins la DO Cava que reconegués la qualitat i diferències del terrer del Penedès, han decidit deixar d’elaborar escumosos amb DO Cava per fer-ho sota el paraigües de la DO Penedès.

Un dels dos responsables del celler, Josep Maria Albet, ha impulsat com a president de la DO Penedès els escumosos ecològics amb DO Penedès que ja elaboren 11 cellers. Albet i Noya explica que seguirà elaborant els seus escumosos seguint el mateix mètode que el cava, el tradicional.

D’aquesta manera, a Albet i Noya estan convençuts que “es dona més identitat a uns vins elaborats en un territori molt concret, on neixen i creixen les seves vinyes, fet que quedava diluït en el marc de la immensa DO Cava”.

Albet i Noya lamenta que el cava s’hagi posicionat en un segment de mercat de poc valor afegit i de poca percepció qualitativa, desvalorant la imatge del producte i el prestigi de la majoria d’elaboradors de caves d’alta qualitat. Aquesta situació, afegeixen, no ofereix cap alegria ni als viticultors que produeixen el raïm, ni als elaboradors del territori, ni als que el venen,  presentant pobres opcions de futur i generant poca il·lusió, fins i tot a molts consumidors.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: