Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum acull l’onzè Congrés de Museus del Vi d’Espanya, que se centrarà en parlar del paper de l’Enoturisme

La trentena de museus del Vi de l’estat espanyol que formen la “Asociación de Museos del Vino de Espanya” es troben aquests dies a Vilafranca per tal de participar en la onzena edició del seu congrés, que en aquesta ocasió vol prestar una especial atenció al paper que poden jugar en la potenciació de l’enoturisme i tot el relacionat amb la cultura del vi.

Com explica el president de l’Associació, Eduardo Díez, es tracta de tenir clar que els museus sols no van enlloc; però que tampoc ho poden fer la resta d’agents. Per Díaz s’ha de treballar plegat per ajudar a dinamitzar les diferents zones vinícoles. Díez apuntava també que cal professionalitzar el turisme del vi, i diferenciar-lo del que és la indústria de l’elaboració del vi.

Per la seva banda, el president de Vinseum, Josep Soler, destacava que el congrés serveix per posar de manifest que els museus del vi estan organitzats. Soler també posar èmfasi en el fet que parlar de l’enoturisme és important ja que cal que des dels museus cal que es pugui ajudar a potenciar aquesta basant de la cultura i el turisme del vi. En aquest cas, el president de Vinseum comentava també que és important poder fer d’aparador del que es fa a Catalunya i el Penedès en aquesta línia.

Finalment el regidor de Cultura, Raimon Gusi, ha explicat als assistents que Vilafranca és la Capital del Vi a nivell de Catalunya. Un fet que per Gusi queda reflectit en l’existència mateixa de Vinseum, però també apuntava que ben aviat en aquesta mateixa seu s’instal·larà el Consorci de Turisme del Penedès. El regidor ha recordat també que Vilafranca tindrà una escola de negoci centrada en el món de vi i una escola d’enoturisme.

Des de d’avui i fins divendres a la tarda, representants dels museus del Vi de l’estat es troben per posar en comú experiències, neguits i propostes, però també per conèixer el Penedès, els seus cellers i sobre tot el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, Vinseum, de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: