Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ret homenatge al rei Pere el Gran amb les II exèquies reials

Uns 80 membres d’associacions de recreació històrica vingudes d’arreu de l’Estat, des de Lleó a Aragó, passant per la Rioja o Madrid, han participat aquest cap de setmana en la segona edició de les exèquies reials de Pere el Gran organitzades per l’associació vilafranquina Arcoflis.

El plat fort ha estat la recreació de la mort i les exèquies fúnebres del rei Pere el Gran, dissabte a la tarda davant el Palau Baltà, com explica Jaume Montull, president d’Arcoflis.

 

El conseller i tresorer del rei, Bernat Escrivà, anava fent introduccions explicatives als diferents episodis recreats. Des de l’arribada del príncep Alfons  i el bisbe de Tarragona, acompanyats per les tropes del rei, a l’ofici de difunts passant per l’agonia de Pere el Gran, la lectura del seu testament o el trasllat del fèretre en processó pels carrers de Vilafranca. En total, unes 4 hores de recreació medieval que es reprenien ahir al matí amb les justes en honor al rei.

L’Eduardo de la Asociación Cultural Histórica Aragonesa A.C.H.A., que feia el paper de futur rei Alfons III, explica el sentit de les justes medievals.

Les justes es complementaven amb un torneig de tir amb arc i una exposició d’armament i vestimenta medieval.

 

Les exèquies formen part de les V jornades medievals que Arcoflis organitza a favor de La Marató de TV3 que continuaran el 14 de desembre. De 10 del matí a 8 del vespre es podrà veure i participar en un concurs de tir amb arc per plantar cara a les malalties neurodegeneratives i es podrà admirar una exposició d’armament i vestuari medieval o escoltar contes i històries.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: