Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vicent Partal presentarà a Vilafranca el seu llibre “A un pam de la independència”

El periodista Vicent Partal presentarà dimarts, a les vuit del vespre, a l’Agrícol el seu llibre <em>A un pam de la independència</em> en un acte organitzat per l’editorial RBA i la llibreria La Cultural.

A la vetllada, en la qual el director del setmanari El 3 de Vuit, Ricard Rafecas, com a mestre de cerimònies, intervindrà l’informàtic Josep Font, que farà una glossa del llibre, i el periodista valencià i director de Vilaweb amb el qual els assistents podran intercanviar impressions sobre el seu llibre.

<em>A un pam de la independència</em> és la crònica del procés que ha conduït una part considerable de la societat catalana a plantejar-se seriosament la secessió de l’Estat espanyol. Aquest és el contingut de la primera part del llibre que comprèn el període que va des de la gestació de l’Estatut del 2006 fins a l’actualitat.

La segona part, titulada “Dibuixant la independència”, reflexiona sobre els processos independentistes més recents que s’han produït a Europa, com ara els països bàltics o els Balcans, així com els casos del Quebec i Escòcia. Partal, abans de convertir-se en un dels pioners d’Internet als Països Catalans, va ser enviat especial i corresponsal a diferents punts d’Europa. Així, el periodista valencià va ser testimoni d’excepció de la caiguda del mur de Berlín, la independència de les repúbliques bàltiques o la guerra a l’antiga Iugoslàvia i és autor de diversos llibres sobre aquests fets que van commoure el món a finals de la dècada dels vuitanta i primera meitat dels noranta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: