Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un pressupost de l’Ajuntament de Vilafranca que augmenta

L’equip de govern preveu un pressupost de l’Ajuntament de Vilafranca que augmenta en un milió tres-cents mil euros el de l’any anterior i que pot ser un símptoma de recuperació econòmica.

Per primera vegada des de l’inici de la crisi l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, presenta un projecte de pressupost que supera al de l’any anterior. El d’aquest 2013 és de 46’4M€ i el de l’any que ve es preveu de gairebé 47’6M€, amb un augment de gairebé un milió tres-cents mil euros. L’alcalde assenyala que en general totes les partides s’incrementen, excepte la de serveis centrals. Es dona prioritat a l’àrea de serveis a les persones i promoció social, que per primera vegada passa a ser la partida més gran i suposa un 36’3% del pressupost total. L’altra partida que té un increment notable és la d’ensenyament i la tercera pota de les prioritats del govern és el manteniment de la ciutat. Amb tot, Pere Regull, destaca és un pressupost positiu per l’any 2014.

L’alcalde ha presentat els números al costat del regidor d’hisenda i portaveu del govern, Aureli Ruiz, i del primer tinent d’alcalde, Francisco Romero.

Ruiz destaca que el pressupost compleix amb els principals objectius del govern. Primer garantint i ampliant els serveis socials, en segon lloc reforçant els temes de formació i desprès també augmentant els recursos per a la gent gran. Tot això sense oblidar la promoció econòmica i la millora de l’espai públic.

El regidor d’hisenda destaca també que l’austeritat i l’eficiència permeten fins i tot una important reducció del deute.

El regidor d’hisenda destaca que s’ha augmentat el pressupost millorant la gestió i fent estalvis.

Per la seva banda Francisco Romero assenyala que el pressupost compleix amb el pacte de govern al que van arribar CiU i el PSC a l’ajuntament de Vilafranca, i que a més es treballa amb una perspectiva que va més enllà de l’any en curs.

L’alcalde ha detallar el capítol d’inversions, que per l’any vinent és de 3 milions 780 mil euros.

D’aquests 1’2M€ es destinaran a espais públics, un milió per construcció d’habitatges per a gent gran a l’antic cinema Victòria, 400 mil euros s’invertiran en ensenyament especialment a l’escola Arsenal. També hi ha una partida de 300 mil euros per rehabilitació d’habitatges amb finalitat social i 300 mil més per millores a les instal·lacions esportives, especialment per la reparació de la gespa del camp de futbol i la construcció d’un camp de futbol set.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: