Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un estudi d’Isidre Aymerich presenta l’existència del paper moneda durant la guerra civil a Vilafranca

Divendres al vespre, a l’auditori del Fòrum Berger- Balaguer de la fundació Pinnae es presentava el volum “El paper moneda a l’Alt Penedès durant la guerra civil (1936-1939)” d’Isidre Aymerich i editat l’Institut d’Estudis Penedesencs.

El llibre aplega en prop d’un centenar de pàgines i amb la seva reproducció a color els diversos bitllets, monedes i vals de tot tipus que la Generalitat o els organismes i fins establiments particulars van posar en circulació durant la guerra civil per tal de suplir la manca de moneda fraccionària en les activitats de la vida diària.

La recopilació d’aquest tipus de moneda és complexe, especialment pel que fa a la iniciativa privada dels botiguers.

Membre fundador de l’Institut d’Estudis Penedesencs i de la seva secció de Filatelia i Numismàtica, Aymerich ha publicat un volum sobre aquesta mateixa temàtica del paper moneda durant la guerra civil a la Segarra, a la vegada que està enllestint els estudis corresponents al Baix Penedès i el Garraf. El volum es completa amb un estudi introductori i una nota històrica de cada municipi i constituirà sense dubte una imprescindible obra de consulta pels estudis històrics d’aquest període.

L’acte de presentació comptava amb l’assistència del president de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, de la que Aymerich n’és membre; així com el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i Joan Solé i Bordes que en presentava l’edició.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: