Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot i la pluja, els treballadors de SCA es manifesten davant la fàbrica i per els carrers de Mediona per demanar que s’aturi l’ERO

La concentració estava convocada des de finals de la setmana passada, i malgrat la pluja que ha caigut amb intensitat al llarg de tot el matí, ha tingut força seguiment. Davant de la planta de SCA, s’han concentrat a partir de la 1 del migdia tant treballadors com veïns del municipi per mostrar el seu rebuig a aquesta decisió de la direcció de l’empresa d’acomiadar 150 persones de la planta de manipulació que hi ha a Mediona.

Entre els concentrats l’alcalde del municipi, Servand Casas, que ha recordat que es tracta d’una decisió empresarial per buscar més beneficis, però que no té cap justificació relacionada amb el funcionament de la planta de Mediona. Casas ha explicat que estan treballant a tots els nivells per intentar aturar aquesta decisió.

Des del comitè d’empresa, el seu president Aniceto Delgado, refermava aquesta opinió de que el tancament només obeeix al desig de reduir despeses i tenir més guanys deslocalitzant la planta de Mediona i traslladant a d’altres zones el que és la secció de manipulació. Per Delgado l’empresa no atén a raons, i actua sota l’empara de la reforma laboral que ha implantat el PP i que des del seu punt de vista només serveis per tal de destruir llocs de treball.

Recordem que la intenció de SCA a Mediona és recol·locar una part de les 150 persones que treballen en la secció de manipulació a una planta de Navarra. Per contra, tant treballadors com el mateix ajuntament insisteixen en que no hi ha cap raó de pes per aquesta decisió i que no s’haurien de permetre accions com aquesta que només es recolzen en la voluntat de l’empresa de tenir més guanys econòmics. Una empresa què, com explicava el mateix Aniceto Delgado, cada any guanya diners i que no travessa problemes econòmics.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: