Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’impulsen les obres de consolidació a la muralla romana d’Olèrdola

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Olèrdola, està promovent les obres de consolidació a la muralla romana d’Olèrdola. Els treballs han començat el 6 de novembre i s’estendran fins al 10 de desembre. Durant aquest període, s’hi duran a terme tasques de consolidació concentrades en el tram est de la muralla.

Els objectius d’aquesta actuació són, d’una banda, frenar el procés de degradació consolidant aquells trams que presenten un estat més problemàtic de conservació, especialment amb la reposició de pedres a la part superior de la zona de la muralla situada a l’entrada del jaciment. D’una altra banda, s’eliminaran els punts que són potencialment més perillosos per als visitants, també en la zona esmentada.

En aquesta intervenció, a més, es millorarà sensiblement l’accés al recinte a través de la porta flanquejada per dues torres i s’ampliarà la zona visitable de cases medievals properes a la muralla en dues més. Les cases ja visitables van ser excavades per l’Institut d’Estudis Catalans l’any 1921.

La muralla d’Olèrdola és una construcció defensiva construïda a principis del segle I aC, a l’època de la República de Roma en el marc de les Guerres Sertorianes. Es va aixecar com a fortificació avançada de protecció de la ciutat de Tàrraco i per al control de la via Heràclia, la posterior via Augusta. Situada en ple Parc Natural del Garraf, mesura 150 metres de llargada i 2 metres d’amplada, amb un parament extern format per grans blocs escairats.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: