Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 600 penedesencs s’han adherit al Procés Constituent

Aquest dissabte a l’Escorxador de Vilafranca es celebrava la tercera Assemblea Territorial de l’Alt Penedès.

Aquest era un debat simultani amb totes les assemblees territorials constituïdes a Catalunya, per reflexionar sobre el que s’espera del procés constituent. Durant el matí es van reunir diversos grups de treball i al migdia es van posar en comú les conclusions.

Un dels coordinadors de grups de treball, el Fèlix Simón, destaca que sobretot es vol que tothom disposi de la informació suficient per poder decidir un canvi permeti que el poble català decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d’estat i de país és el que desitja.

Un dels aspectes que es van concloure en l’assemblea d’aquest cap de setmana és la necessitat de fer arribar el missatge també a la gent jove.

L’Assemblea Constituent proposa un canvi social i de ruptura amb l’actual ordre partint de la premissa que l’actual model econòmic, institucional i d’ordenament polític ha fracassat.

Es tracta d’iniciar un procés des de baix, creant espais de trobada entre el màxim nombre de col·lectius i persones, que culmini en la creació d’una candidatura unitària que tingui com a objectiu la convocatòria de l’assemblea constituent necessària per fer una Constitució nova per la República catalana, de manera que no sigui possible en el futur que els interessos d’uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: