Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Regull reclamarà a la Generalitat que s’aprofiti el canvi de vies entre Barcelona i Tarragona per dotar Vilafranca d’una estació de regionals

L’alcalde de Vilafranca ho ha explicat aquest matí a la Xarxa, en el decurs d’una entrevista en que ha parlat abastament de tot el relacionat amb el pas del tren per la capital de l’Alt Penedès. Parlant sobre la reclamació de poder disposar d’una estació de regionals a Vilafranca, Pere Regull ha explicat que ho plantejarà en una trobada que ha de tenir la propera setmana amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila; per tal que es facin les gestions necessàries també amb Ministeri per tal de poder agilitar aquesta demanda.

Regull ha explicat que des de l’Ajuntament es vol demanar que dins del projecte de millora que hi ha previst a l’estació de la vila es contempli aquesta possibilitat. Explica que l’espai per encabir unes vies que servissin per els rodalies hi és a l’estació, ja que per exemple les andanes estan sobredimensionades i en el seu moment l’estació ja tenia fins a sis vies.

Regull ha recordat que en el seu moment semblava que l’aposta era fer aquesta estació fora del nucli urbà, però que això no tindria gaire sentit ja que el què cal buscar és potenciar la capitalitat de Vilafranca tot impulsat la intermodalitat de l’estació.

L’alcalde ha comentat també que es continua intentant desbloquejar el conflicte amb  ADIF en tot el relacionat amb la llosa de cobertura. En aquest sentit ha explicat que espera poder començar a urbanitzar la zona al llarg del proper any 2014. Regull també apuntava que la voluntat de l’Ajuntament seria tancar un nou acord amb ADIF, que deixi sense efecte el del 2004 que ara centra l’enfrontament entre les dues administracions, i poder renegociar per tal d’avançar en la recepció i utilització de la llosa de cobertura de les vies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: