Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer acull l’exposició d’aquarel•les “Joan Comas Pausas”

Van ser moltes les persones que no es van voler perdre la inauguració d’una exposició retrospectiva que alhora es presenta com a homenatge a l’artista vilafranquí, traspassat l’any 2009 i que aquest any hauria celebrat el centenari.

Divendres la Fundació Pinnae estrenava la mostra  que inclou més de 30 obres d’aquest aquarel·lista Vilafranquí. Mª Cinta Comas, filla de l’artista, ens explica els criteris seguits per la selecció de l’obra exposada.

L’obra de Joan Comas Pausas es caracteritza pel segell dels alumnes de la fugaç escola Montessori, pertany a la generació que començà a treure els peus de les alforges i es donà a conèixer pels anys de la segona República.

Les aquarel·les que ara s’exposen son una mostra dels dos o tres registres més característics del seu estil, aplicat a la temàtica dominant del paisatge agrest i urbà, l’un i l’altra plasmats amb un temperat naturalisme descriptiu a plena llum i de tons càlids, unes vegades, i d’altres, reelaborant la realitat a base d’una impressió subjectiva que estructura la composició de tonalitat més freda.

Les seves obres es troben en col·leccions particulars d’Espanya, França, Alemanya i al Museu de Vilafranca.

La inauguració de l’exposició  comptava amb la presència de la professora d’història de l’art Montse Juvé i d’ Antonio Pinedo, arquitecte i amic personal del pintor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: