Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La visita guiada “Vilafranca castellera” s’incorporarà l’any que ve a l’oferta cultural de la vila després de la bona resposta de la primera edició

Més d’una quinzena de persones es van apuntar aquest divendres al matí a la nova visita guiada “Vilafranca castellera” per a descobrir el rastre dels castells pels carrers, places i edificis de la vila.

La visita començava al carrer de Sant Bernat a les deu del matí i continuava pel centre descobrint la història dels castells des dels seus orígens, al Ball de Valencians, fins a la presència de les colles vallenques al segle XIX, la creació de la primera colla castellera de Vilafranca al segle XX i l’actualitat de la Plaça “més castellera”. Tot plegat era comentat pel guia de la visita, l’historiador Josep Maria Feliu, davant d’un públic heterogeni que es va quedar amb molt bones sensacions. La idea és donar continuïtat a la visita “Vilafranca castellera” i que, de cara a l’any vinent, es consolidi com a una oferta més dins del calendari de visites culturals que ofereix Vilafranca, com el de la Vilafranca modernista o les visites al cementiri.

Feliu destacava just després de la visita que havien anat descobrint coses noves mentre la feien i valorava aquesta primera edició molt positivament.

Per la seva part, un dels assistents a la visita, el Benjamí Guxens, explicava que havia trobat interessant la proposta per aprofundir sobre un fenomen que té molt a prop.

La visita va continuar amb un esmorzar a Cal Figarot i la diada castellera de Tots Sants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: