Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cloenda del 20è Congrés posa de manifest la vitalitat de les fires a Catalunya i la seva capacitat d’innovació i adaptació

Vinseum ha acollit aquest migdia l’acte de Cloenda d’aquest vintè congrés que ahir i avui s’ha celebrat a Vilafranca. En els parlament de tancament, el director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, ha posat de relleu el suport que al llarg d’aquests dues dècades s’ha donat a la Federació de Fires de Catalunya des del Govern.

Recasens ha remarcat que les fires són un lloc de trobada, de referència i de relació entre persones que formen part d’un mateix col·lectiu.

El director general ha destacat també que el sector firal, malgrat l’actual situació econòmica, ha resistit en bones condicions gràcies al col·lectiu de professionals que les fa possibles.

Recasens ha encoratjat a continuar treballant en aquesta direcció, i sobre tot per fer possible que expositors i empreses segueixin creient que ser presents a les fires de Catalunya és molt vàlid.

El president de la Federació, Ramon Ferrando, ha animat també els presents a seguir treballant com en aquests vint anys per fer realitat la gran varietat de fires que hi ha al territori català. I ha destacat també la cooperació i bona sintonia que hi ha dins de la Federació tant entre les grans fires com entre les més modestes, ja que tothom aprèn de tothom. Ferrando parlava també de valors com la vocació, la passió per la feina i la sensació de treballar amb la pressió del dia i l’hora.

Finalment, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha volgut posar èmfasi en la força i vivacitat de les fires catalanes. Uns certàmens que s’han de plantejar i replantejar cada any, per renovar-se i adaptar-se a les noves realitats. Un exemple, comentava Regull, n’és el debat que ha sorgit en aquest mateix Congrés sobre si les fires s’han de fer dins o fora dels centres de la viles.

La cloenda del Congrés va servir per reunir tots els presidents que al llarg d’aquests 20 anys ha tingut la Federació de Fires de Catalunya, que van rebre un obsequi de part de l’actual junta i que van posar de manifest la bona sintonia que hi ha i hi ha hagut al llarg d’aquests anys entre totes les persones que han passat per la Federació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: