Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La celebració del dia del mestre a Vilafranca recorda l’actualitat de les lluites per una educació de qualitat

El grup de Mestres de l’Alt Penedès organitzava ahir la celebració del dia del mestre – el memorial Rosa Maria Ametller. En aquesta ocasió, els mestres es van trobar a l’auditori de Vinseum per veure plegats el documental d’Agustí Corominas “La força d’un somni. De l’<em>escuela nacional </em>a l’escola pública i catalana”.

El mateix Corominas, professor jubilat i realitzador, va ser a Vilafranca per parlar d’aquest treball, que és la tercera part d’una trilogia de documentals, fets en coproducció amb TV3, sobre els moments més importants de l’educació a Catalunya. A “La força d’un somni”, Corominas explora les experiències de mestres i pares i mares al final del franquisme i durant la transició per recuperar el model d’escola activa i moderna, les lluites a l’entorn de l’escola rural i als barris, a través dels moviments veïnals. El realitzador diu que el documental posa de manifest l’actualitat d’aquelles lluites.

Corominas també insisteix en la importància que té que la societat s’impliqui per millorar el seu sistema educatiu.

El documental es va estrenar a la Filmoteca de Catalunya fa un mes i mig i ara s’està fent una ronda de presentacions arreu del territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: