Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’església de Sant Francesc de Vilafranca ha acollit l’acte de presentació de Catalonia Sacra, al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat

Conscients de la importància del seu patrimoni cultural, de l’interès que genera en la societat, i del pes que va guanyant a Catalunya el turisme religiós, els Bisbats amb seu a Catalunya han impulsat Catalonia Sacra.

Aquest és un projecte de dinamització del patrimoni cultural que vol facilitar a les persones interessades la possibilitat de conèixer més de 300 esglésies de les 10 diòcesis catalanes.

Aquest divendres la iniciativa es presentava al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. La presentació es feia a l’església de Sant Francesc de Vilafranca. L’acte estava presidit pel Bisbe de la diòcesi, Agustí Cortés, que assenyalava la importància del patrimoni vilafranquí com a motiu d’escollir la vila com a seu de la presentació per a tot el bisbat.

També intervenien a la presentació el rector de la parròquia de Vilafranca, Jaume Berdoy, el Delegat Diocesà de Patrimoni, Xavier Armengol i el Coordinador de Catalonia Sacra, Dani Font.

Font destacava que l’objectiu és fer arribar la riquesa del patrimoni d’arreu del territori.

L’acte es tancava amb la primera activitat de Catalonia Sacra al Bisbat de Sant Feliu i que consistia en una conferència sobre el “Retaule de Sant Jordi i la Mare de Déu” de Lluís Borrassà, que es pot veure a la mateixa església de Sant Francesc de Vilafranca. Cèsar Fava, adjunt de conservació de l’àrea de Medieval del Museu Nacional d’art de Catalunya, va fer una conferència entorn d’aquesta gran obra d’art del període gòtic. Catalonia Sacra oferirà regularment presentacions d’obres mestres dels bisbats catalans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: