Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

José Peñín ha plantejat a Vilafranca les múltiples possibilitats de negoci que pot generar el vi

José Peñín és l’escriptor de vins més prolífic en espanyol i un dels periodistes i escriptors més experimentat en matèria vitivinícola, a més de pioner en puntuar la qualitat dels vins espanyols.

Conegut sobretot per la Guía Peñín de los Vinos de España, Peñín exerceix com a conferenciant, consultor, catador de reconegut prestigi i membre de diferents jurats internacionals.

Avui, José Peñín ha donat el tret de sortida al cicle de conferències sobre emprenedoria organitzat pel Centre Àgora Desenvolupa’t amb una sessió titulada “Territoris vitivinícoles, altres oportunitats de negoci entorn del vi” que ha tingut lloc a l’Auditori. L’expert creu que hi ha terreny per recórrer amb propostes com les anomenades bodegues boutique, l’emmagatzematge personalitzat de vins, la logística tèrmica, les consultories enològiques o els sommeliers on line. En alguns casos, però, són negocis que poden requerir un canvi de vida o un retorn a l’entorn rural.

Dins de les altres oportunitats de negoci que ha plantejat Peñín, també hi ha tot allò relacionat amb l’enoturisme: oportunitats que giren entorn a les mateixes caves i cellers però, alhora, que impliquen les agències de viatges. En aquest sentit, Peñín troba a faltar una dimensió comunicativa més ambiciosa.

El proper Desenvolupa’t serà l’11 de desembre, amb l’ex-jugador i entrenador d’handbol del FC Barcelona del 2004 al 2007, Xesco Espar, especialista en motivació d’equips.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: