Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV vol blindar el caràcter públic de la depuradora de Vilafranca

Davant la voluntat del govern de la Generalitat de privatitzar totes les estacions depuradores d’aigües residuals, incloses les de titularitat municipal, ICV presentarà una moció al proper ple perquè l’Ajuntament blindi el caràcter públic de la depuradora de Vilafranca.

El regidor portaveu d’Iniciativa, Bernat Villarroya, defensa que la mesura pretén evitar un encariment futur dels costos de l’aigua.

 

Des d’Iniciativa denuncien que “la Generalitat no es pot malvendre el que no és seu i hem sufragat els vilafranquins” i recorden que una situació similar es va produir l’estiu de 2012 quan la Generalitat va privatitzar les canonades d’Aigües Ter-Llobregat que, en el tram penedesenc, eren de titularitat municipal.

En aquells moments Iniciativa ja va denunciar la situació i va portar una moció al ple municipal, que va ser aprovada per tots els grups, per impugnar als jutjats la decisió de la Generalitat. Tot i aquesta decisió del plenari, el govern municipal va incomplir la moció i no va presentar el recurs que corresponia.

 

Per evitar una nova privatització que afecta el cicle de l’aigua, ICV-EUiA proposa en aquesta ocasió avançar-se als esdeveniments i que l’Ajuntament de Vilafranca recuperi abans de final d’any el ple control sobre la depuradora, gestionada actualment per la Mancomunitat, de forma que la Generalitat “no la pugui privatitzar”.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: