Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV reclama un impuls a la política industrial per a l’Alt Penedès

Davant l’ERO de Ceràmiques del Foix i els anuncis d’acomiadaments a la paperera SCA Mediona i a Robert Bosch, ICV-EUiA presentarà mocions al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i a l’Ajuntament de Vilafranca demanant un impuls de la política industrial.

Els ecosocialistes recorden que, segons dades de l’informe de conjuntura econòmica de l´ADEG, 1 de cada 3 llocs de treball de l’Alt Penedès són del sector industrial. Per això proposen que les institucions comarcals donin suport als treballadors de SCA Mediona i de Robert Bosch en la seva negociació i reivindicació per evitar els acomiadaments i mantenir el potencial de les dues empreses a la nostra comarca i, en segon lloc, que els Ajuntaments de la comarca realitzin un breu informe de les disponibilitats i mancances dels seus polígons industrials i, en un termini de tres mesos, posin aquest treball en comú, coordinats per l’Ajuntament de Vilafranca i pel Consell Comarcal.

Així mateix ICV-EUiA també vol que s’insti al Ministerio de Economia a adoptar una nova regulació que forci a les entitats financeres rescatades amb diners públics a obrir línies de crèdit cap a l’economia productiva.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: